Brugge of Brussel: Welke Belgische stad moet je bezoeken?

Home 9 Reisgidsen 9 Europa 9 België 9 Brugge of Brussel: Welke Belgische stad moet je bezoeken?

Written by Caroline Muller

Het ‘Venetië van het Noorden’ vergelijken met de hoofdstad van Europa is een hele opgave. Beide steden hebben een lange en enigszins roemruchte geschiedenis en zijn zeker een bezoek waard. Lees mee om erachter te komen welke stad – Brussel of Brugge – ik aanbeveel als rasechte Belg.

De twee meest bezochte steden in België zijn Brussel en Brugge. De eerste is een kosmopolitische stad die de dubbele titel van hoofdstad van België en Europa draagt, de tweede is een kleine middeleeuwse stadje waar paardenkoetsen rijden. Ze zijn echt zo verschillend van elkaar,  dus hoe kiest een mens of ze  Brugge of Brussel moeten bezoeken?

Als Belg die in Brussel woont met een sterke liefde voor Brugge, kan ik in alle eerlijkheid zeggen dat beide steden me nog steeds kippenvel bezorgen, zij het om verschillende redenen. Brussel is top als het gaat om de internationale keuken & Art Nouveau, terwijl Brugge heerlijk schilderachtig is en barst van cultuur.

Ik moedig vrienden die op bezoek komen altijd aan om ten minste één dag in te plannen in zowel Brussel als Brugge. Beide vormen een stukje van de complexe culturele puzzel die België is. Om de vergelijking tussen Brugge en Brussel makkelijker te maken, vind je in onderstaand artikel een overzicht van beide steden op basis van 10 verschillende criteria.


Disclaimer: Deze post bevat affiliate links. Dat betekent dat ik een commissie ontvangen als je iets koopt dat wordt aanbevolen. Dit kost jou uiteraard niets extra maar ondersteunt wel deze blog. Meer info.


Brussel of Brugge in het kort

Een hoofdstad (Brussel) vergelijken met een kleine provinciestad (Brugge) lijkt nogal oneerlijk. Ik dacht altijd dat de hoofdstad van Europa zou winnen. Maar blijkbaar sla ik de bal al jaren mis. Brugge ontvangt maar liefst 8 miljoen toeristen per jaar, terwijl Brussel jaarlijks een schamele 6 miljoen bezoekers heeft.

Om ervoor te zorgen dat je de meest weloverwogen keuze kunt maken op basis van je voorkeuren en wensen, heb ik de vergelijking van de steden opgesplitst in verschillende categorieën, variërend van dingen om te doen tot meer praktische zaken zoals bereikbaarheid.

ALGEMENE CONCLUSIE: Als je maar één dag hebt, ga dan naar Brugge. De stad is kleiner en makkelijker te navigeren in een dag. Brussel heeft toeristen meer te bieden, maar vereist minstens twee dagen om de stad goed te leren kennen en de schoonheid ervan te ervaren.

Brugge vs Brussels

ACTIVITEITENBRUGGE EN BRUSSEL
GASTRONOMIEBRUSSEL
ARCHITECTUURBRUGGE EN BRUSSEL
UITGAANBRUSSEL
MUSEABRUGGE EN BRUSSEL
WINKELENBRUGGE
ACCOMMODATIESBRUGGE
BEREIKBAARHEIDBRUSSEL
MASSA TOERISMEBRUGGE
KERSTMARKTBRUGGE (Vibes); BRUSSEL (Markt)
Rozenhoedkaai Brugge

10 x Brugge en Brussel vergelijken

1. Activiteiten Brussel of Brugge

LEZEN | Dagje Brugge; Dagje Brussel

Als je je afvraagt of je voor Brussel of Brugge moet kiezen voor een weekendje weg of een dagtripje, is je eerste overweging natuurlijk wat er in elke stad te beleven valt. Zoals al kort aangestipt, verschillen de steden enorm in zowat elk aspect: sfeer, bezoekersaantallen en natuurlijk wat er te zien en te doen is.

Bezienswaardigheden Brussel

Veel bezoekers denken ten onrechte dat Brussel saai is en zich volledig concentreert rond de Grote Markt. Hoewel dit deel van de stad ontegenzeggelijk mooi is, is er nog veel meer te zien en te doen. Als hoofdstad van België is er genoeg te doen in Brussel.

  • VERKEN DE GROTE MARKT: Bezoek het stadhuis, verken het Brussels Stadsmuseum en ga iets drinken bij Le Roy d’Espagne, met uitzicht op de Grote Markt.
  • ZOEK HET TRIO VAN PLASSENDE BEELDEN OP: Ja, er is er meer dan één! Manneken Pis, Jeanneke Pis en Zinneke Pis.
  • LEER MEER OVER ART NOUVEAU: Bezoek het Victor Horta Museum of het minder bekende Hôtel Solvay.
  • BEKLIM HET ATOMIUM: Op een heldere dag kun je de hele stad overzien.
  • SHOP UNTIL YOU DROP: Ga naar de oudste wijk van Brussel, de Marollen, voor vintage meubels en tweedehands kleding.
Brugge

Bezienswaardigheden Brugge

Brugge is kleiner dan Brugge en heeft minder activiteiten dan Brussel. Het grootste deel van je tijd breng je al wandelend door in het historisch centrum met zijn kleine straatjes, prachtige middeleeuwse architectuur en romantische bruggen

  • BEKLIM HET BELFORT: Een verplichte stop voor elke eerste bezoeker in Brugge.
  • BEZOEK HET HISTORIUM: Het beste museum om meer te weten te komen over de geschiedenis van Brugge. Het gebouw heeft een museum, een bar en een toren met het beste uitzicht over Brugge.
  • GA BOOTJE VAREN OP DE GRACHTEN: Het valt niet te ontkennen dat in deze kleine bootjes klauteren erg toeristisch is, maar het is de moeite waard om de stad vanaf het water te verkennen. Geloof me maar.
  • BEGIJNHOF & ZWANEN: Wandel over de binnenplaats met witgekalkte huizen en ga naar buiten via de Begijnhofbrug, waaronder permanent een zwerm zwanen nestelt.
  • WANDEL DOOR HET HISTORISCH CENTRUM: Bezoek de Onze-Lieve-Vrouwekerk, maak een foto bij de Bonifaciusbrug, spring op een bootje aan de Rozenhoedkaai en ga lekker chillen in het Minnewaterpark.

2. Gastronomie in Brussel of Bruges

Het verbaasde me dat ik veel lovende kritieken las over het eten in Brugge, gaande van “het beste eten in België” tot “de meeste Michelin-sterrenrestaurants van het land”. Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: het ene is feitelijk onjuist en het andere een kwestie van smaak. Laten we de zaken eens op een rijtje zetten.

Restaurant in Bruges

LEES MEER | Vegetarische restaurantjes in Brugge

De provincie West-Vlaanderen (waar Brugge ligt) heeft een relatief hoge dichtheid aan Michelin Sterrenrestaurants. Op twee opvallende uitzonderingen na liggen deze restaurants niet in Brugge. Je hebt een auto nodig om er vanuit de stad te komen.

Het centrum van Brugge heeft een behoorlijk aantal Bib Gourmand restaurants en biedt voldoende mogelijkheden om de traditionele Belgische keuken te proberen (Vlaamse stoofpot, paling, friet, chocolade, wafels en bier). De gerechten zijn echter niet erg vegetarisch en het vegetarische gedeelte van het menu kan wel wat hulp gebruiken.

Restaurant in Brussel

LEES | Vegetarisch eten in Brussel; Lekker brunchen in Brussel

Als grote kosmopolitische stad heeft Brussel een groter aanbod aan restaurants met Michelinsterren in het stadscentrum en een beter aanbod van internationale gerechten. Ik heb eerlijk gezegd  in Brussel betere pizza gegeten dan op sommige plekken op Sicilië (mijn Siciliaanse partner was het daar roerend mee eens!).

Afgezien van de internationale keuken is het voor vegetariërs gemakkelijker om echt lekker te eten in Brussel. Zelfs de traditionele Belgische brasseries zijn meer gewend aan vegetariërs en veganisten en hebben ervoor gezorgd dat er lekkere plantaardige opties op het menu staan.


3. Architectuur in Brugge of Brussel

Ik vind het bijna onmogelijk om Brugge en Brussel te vergelijken op het gebied van architectuur. Op het eerste gezicht is Brugge de mooiste stad van de twee. Maar als je de tijd neemt om door de chaotische stedelijke planning van Brussel te kijken, ontdek je plots dat er in de chaos eigenlijk best veel mooie gebouwen staan in Brussel.

Architectuur in Brugge

Het historische centrum van de stad staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.Iconische bouwwerken zoals het Belfort van Brugge (13e eeuw) en de Basiliek van het Heilig Bloed (12e eeuw) zijn gebouwd in een gotische stijl met riante, torenhoge spitsen.

De Grote Markt, omringd door gebouwen uit de Vlaamse Renaissance, zoals het Provinciaal Gerechtshof (16e eeuw), en de kleurrijke gildehuizen (die opvallend veel lijken op die in Gdansk, Polen) bieden een kijkje in het bloeiende koopmans verleden van de stad. Grachten kronkelen door de stad, geflankeerd door charmante trapgevelhuizen die doen denken aan de Nederlandse Renaissance.

Het Begijnhof (13e eeuw) biedt rust tussen de witgekalkte huizen en een serene binnenplaats. Daarnaast heb je nog de prachtige Onze-Lieve-Vrouwekerk (13e-15e eeuw) met het beroemde beeld “Madonna met kind” van Michelangelo is een eclectische mix van romaanse en gotische architectuur.

Architectuur in Brussel

Wat veel bezoekers in Brussel niet meteen verstaan is dat het iets of wat chaotische straatbeeld deel uitmaakt van de charme van de stad. Op de Grote Markt (tevens ook een UNESCO Werelderfgoedsite) vind je weelderige gotische en barokke architectuur, met name het Stadhuis (15e eeuw) en het Broodhuis (16e eeuw).

Wellicht wist je niet dat Art Nouveau hier in Brussel is ontstaan. De wijken Elsene en Sint-Gillis staan vol met prachtige Art Nouveau-huizen. De architect Victor Horta ontwierp een hele reeks Art Nouveau gebouwen die te bezoeken zijn (Victor Horta Museum en Hôtel Solvay). Er gaat voor mij niets boven Art Nouveau dusdanig heb ik een lichte voorkeur voor Brussel. 

Andere architecturale pareltjes in Brussel zijn o.a. het Atomium, een futuristisch gebouwd dat voor de Wereldtentoonstelling van 1958 werd gemaakt; het Jubelpark, versierd met neoklassieke triomfbogen die aan het eind van de 19e eeuw werden gebouwd om de 50e verjaardag van België te vieren en de zeer moderne EU-wijk, met het Berlaymontgebouw (1969).


4. Uitgaan in Brussel en Brugge

Als het op nachtleven aankomt, is er gewoon geen vergelijking. Ondanks wat je misschien hebt gelezen, heeft Brugge geen bloeiend nachtleven. Ik moet altijd even lachen als ik lees “Brugge heeft veel levendige cafeetjes voor een avondje uit”. Hoewel er misschien een groot aantal cafeetjes zijn, kan je hier absoluut niet uitgaan vermits ze om 22.00 sluiten en er geen kat te bespeuren valt.

In Brussel wonen veel meer mensen en daarom is het niet verrassend dat er veel meer mogelijkheden zijn voor een avondje uit. Als je in de buurt van het stadscentrum verblijft, serveert L’archiduc de beste cocktails, C12 en Fuse zijn swingende nachtclubs en de Sint-Katelijnewijk bruist van de bars die tot in de vroege uurtjes ijskoude pintjes opdienen.


5. Musea in Brussel vs Brugge

Hoewel Brussel objectief gezien meer musea heeft, vind ik de kwaliteit van de musea in Brugge ongeëvenaard. Als je door de Brugse musea loopt, krijg je een goed beeld van de geschiedenis en cultuur van de stad. Brussel heeft van alles wat, wat soms een beetje overweldigend kan aanvoelen.

Musea in Brussels

Brussel heeft meer dan 128 musea om te bezoeken! Van het bekende Belgisch Stripcentrum tot het meer obscure Cinematek, waar films uit de archieven worden getoond. Hier zijn een paar van mijn favorieten.

Brussels Stad Museum: Gelegen op de Grote Markt. Het museum herbergt de originele Manneken Pis en de geschiedenis van Brussel.

Magritte Museum: De iconische surrealistische schilder René Magritte is geboren en getogen in België. Dit centraal gelegen museum geeft een overzicht van zijn leven en inspiratie en herbergt enkele originele werken.

Victor Horta Museum: Mijn favoriete museum in Brussel en een absolute must voor alle Art Nouveau liefhebbers. Ligt een tikkel buiten het historische centrum, maar zeker een bezoek waard!

Huis van de Europese Geschiedenis: Als hoofdstad van Europa is Brussel de thuisbasis van veel Europese instellingen, evenals het meest uitgebreide museum over de geschiedenis van Europa.

Brugge of Brussel

Musea in Bruges

De stad heeft 13 belangrijke musea die de geschiedenis van Brugge behandelen en ook een aantal werken van de bovengenoemde Vlaamse Meesters tentoonstellen. Hier zijn er een paar die ik bijzonder graag bezocht.

Historium: Een interactief museum over de geschiedenis van Brugge. Geweldig voor gezinnen met kinderen!

Groeninge Museum:  Biedt een divers panorama van de geschiedenis van de Belgische beeldende kunst, met topschilderijen van de wereldwijd geprezen Vlaamse primitieven.

Kantmuseum Brugge: Leer meer over het eeuwenoude vakmanschap van kantklossen en de historische relevantie ervan voor Brugge. Een van de weinige plaatsen in Brugge waar je nog lokaal gemaakt kant kunt kopen.

Stadhuis Brugge: Het Brugse stadhuis is een van de oudste in de Lage Landen. De begane grond is gratis te bezoeken. De eerste verdieping heeft een prachtige gotische hal met 20e-eeuwse schilderijen.

BESPAAR OP MUSEA BEZOEKEN | Als je meerdere musea wilt bezoeken, kun je overwegen om de Brugge Musea Card (met toegang tot 12 musea) en de Brussels City Card (met toegang tot 49 musea) aan te schaffen.


6. Winkelen in Brugge of Brussel

Dat hangt sterk af van wat voor soort artikelen je wilt kopen. Als je op zoek bent naar handgemaakte kant, kleine doosjes chocolade of andere typische producten uit België, dan zit je in Brugge goed.  Brussel heeft over het algemeen meer te bieden van souvenirs tot hippe vintage meubels.

Winkelen in Brugge

Brugge is een paradijs voor souvenirwinkeltjes. Helaas wordt veel van de kant die je in de winkels vindt tegenwoordig in China gemaakt om de kosten laag te houden. Het kantmuseum heeft een kleine selectie lokaal gemaakte kant. Voor lokaal gemaakte chocolade gaat je langs bij de Chocolate Line of de Chocolate Factory Brugge.

Winkelen in Brussel

Brussel heeft een top selectie aan winkels. Luxe merken zijn te vinden op de Waterloolaan terwijl je op de Louizalaan, de Nieuwstraat en de Elsensesteenweg de grote winkelketens kan vinden.

Ben je op zoek naar vintage kleding en meubels, ga dan naar de Marollen, waar wekelijks een vlooienmarkt wordt gehouden op het Vossenplein. Dit is een zeer aangename buurt om gewoon rond te wandelen.


7. Accommodaties in Brussels of Bruges

LEZEN | 10 Beste plekjes in Brussel om te overnachten; 15 Duurzame boutique hotels in Brugge

Het valt niet te ontkennen dat Brussel een groter aanbod aan accommodaties heeft, geschikt voor elk type budget. Toch wint Brugge omdat de hotels en B&B’s in de stad veel meer karakter hebben. Stel je voor dat je wakker wordt in één van de prachtige 17e-eeuwse huizen die uitkijken over de kronkelende grachten.

Waar verblijven in Brussels

Waar verblijven in Brugge

  • Budget Keuze:  Hotel Central vlak op de Grote Markt van Brugge met zicht op het Belfort.
  • Beste Locatie: B&B Canal Deluxe met zicht over de grachten.
  • Luxe Keuze: B&B Bonifacius is een prachtig middeleeuws pand met unieke locatie.

MIJN AANBEVELING | Ik ben echt grote fan van het panoramisch teras van de Warwick Grand Place Brussel. In Brugge zou ik in Hotel Central verblijven vermits het super betaalbaar is en mega central gelegen.


8. Bereikbaarheid Brugge of Brussel

LEZEN | Brussel naar Brugge uitstap; Bezienswaardigheden omgeving Brussel bereikbaar met de trein

België is zo groot als een zakdoek en heeft een robuust openbaar vervoer. Daarom is het relatief eenvoudig om zowel Brugge als Brussel te bereiken, afhankelijk van waar je vandaan reist.

Reizen vanuit België

BRUSSEL: Ligt in het hart van België en wordt daarom bediend door rechtstreekse treinen die het verbinden met alle grote steden in het land. Het is de gemakkelijkste plaats om naartoe te reizen vanuit België. Het is ook de beste uitvalsbasis als je meer van België wilt verkennen.

BRUGGE: Ligt in het zuidwesten van België, vlakbij de kust. De kans is groot dat je in Gent of Brussel moet overstappen om Brugge te bereiken.

Reizen van buiten België

LEZEN | Dagje Brugge van Amsterdam; Dagje Brussel vanuit Amsterdam

BRUSSEL: Als hoofdstad van Europa en administratieve zetel van de Europese bestuursorganen is Brussel zeer goed bereikbaar per trein en per vliegtuig. Hogesnelheidstreinen uit Amsterdam, Parijs, Londen en Keulen rijden meerdere keren per dag en stoppen in Brussel-Zuid, terwijl de internationale luchthaven van Brussel België verbindt met de rest van de wereld. Brussel bereiken is heel eenvoudig.

BRUGGE: Brugge heeft geen luchthaven of hogesnelheidstrein station dat het verbindt met de rest van Europa. Reizigers moeten eerst langs Brussel om Brugge te bereiken. Vanuit Brussel brengt een rechtstreekse trein je in een uur naar Brugge. Van Parijs naar Brugge duurt het ongeveer 2u30.


9. Massa toerisme in Brugge of Brussel

Brugge ontvangt jaarlijks maar liefst 8 miljoen toeristen, terwijl Brussel er 6 miljoen ontvangt. Brugge heeft 112.000 inwoners, Brussel 1,3 miljoen. Als je bezoek aan Brugge toevallig in het hoogseizoen valt (juni-oktober; december), wees dan voorbereid om je door een zee van kiekgrage toeristen en wankele selfiesticks te waden.

Omdat ik in Brussel woon, heb ik de Grote Markt in bijna elk jaargetijde bezocht. Hoewel het druk wordt rond Kerstmis en in de zomermaanden, voelt het niet krap aan. Brussel heeft een voordeel ten opzichte van Brugge: Het is groter en de toeristische hotspots zijn meer verspreid over de stad.

Massa toerisme in Brugge

Als je geen flexibele planning hebt voor je bezoek aan Brugge, moet je vooruit plannen en je reisschema goed plannen. Hier zijn een paar tips die mij in het verleden hebben geholpen.

  • BLIJF EEN NACHTJE SLAPEN: De meeste toeristen en tourgroepen bezoeken Brugge op een dag, wat betekent dat de stad tussen 10.00 en 18.00 uur tot de nok toe gevuld is. Als je één nacht in Brugge doorbrengt, heb je meer tijd om de stad te verkennen als deze leeg is.
  • BEZOEK TIJDENS DE WEEK: Dinsdag en woensdag zijn de beste dagen om de stad te bezoeken omdat het dan minder druk is.
  • WEES SLIM MET JE PLANNING: Bezoek het Belfort bij de opening, maak een rondvaart door de grachten tijdens de lunch of investeer in een rondleiding en vraag je gids om om 08.00 uur, zodat je de drukte vermijdt.

10. Kerstmarkten van Brugge en Brussel

LEZEN | Kerstmarkt in Brugge; Kerstmarkt in Brussel

In december bezoek ik telkens zowel de kerstmarkt van Brugge als die van Brussel, beide zijn uitermate charmant al is de reden waarom zeer verschillend.

Kerstmis in Brugge

Elk jaar op het einde van november wordt het historisch centrum bedekt met een oogverblindende reeks lichtjes. De winkelpanden gaan echt all out en zelfs de paardenkoetsen worden versierd met lichtjes, kerstmutsen en slingers. De kerstsfeer in Brugge is echt onovertreffelijk.

Het is dan ook verrassend dat de kerstmarkt zelf nogal ondermaats is. In tegenstelling tot Brussel zijn de kraampjes gehuisvest in metalen containers en hebben ze een relatief klein aanbod aan eten en drinken.

Kerstmis in Brussel

Eind november is ook de aftrap voor Kerstmis in de hoofdstad van België. Meer dan 160 straten worden rijkelijk versierd met allerlei verschillende lichtjes. Op de Grote Markt wordt een gigantische kerstboom gezet en vindt dagelijks een lichtshow plaats. Het is ontegenzeggelijk mooi, maar toch lang niet zo charmant als Brugge.

De kerstmarkt van Brussel overtreft die van Brugge. Houten chalets schieten als paddenstoelen uit de grond doorheen de stad. Hier vind je een grote verscheidenheid aan eten, drinken en kleine snuisterijen. Er zijn twee schaatsbanen en een reuzenrad met uitzicht op de grootste kerstmarkt op de Vismarkt.

Brugge vs Brussel

Praktische tips Brugge of Brussel bezoeken

Is Brussel een bezoek waard?

Als inwoner kan ik zeggen dat mijn geliefde Brussel zeker een bezoek waard is. Het historische centrum met de majestueuze Grote Markt zal je de adem benemen. Liefhebbers van Art Nouveau en de internationale keuken zullen ook zeker wat tijd willen besteden aan het verkennen van de stad. In de lente kun je het prachtige Bluebell Forest bezoeken!

Is Brugge een bezoek waard?

Brugge is zonder twijfel de mooiste stad van België. Het door UNESCO geklasseerde historische centrum en het belfort zijn ongeëvenaard in het land, voeg daar de charmante grachten en de overvloed aan chocolade winkeltjes aan toe en je begrijpt al snel waarom er elk jaar zoveel toeristen naar Brugge trekken.

Kan ik Brussel en Brugge op één dag bezoeken?

Technisch gezien wel, praktisch gezien niet. Brugge ligt op een uur rijden van Brussel en is verbonden met een directe treinverbinding. Er is veel te zien in beide steden en als je ze in één blitzbezoek propt, krijg je de magie van geen van beide steden te zien.

Brussel of Brugge voor een daguitstap

Dat hangt er eerlijk gezegd vanaf wat je uit je bezoek hoopt te halen. Blader eens door mijn gids voor een dag in Brugge en mijn gids voor een dag in Brussel om een idee te krijgen van wat je in 24 uur in beide steden kunt doen. Brugge is zeker kleiner en makkelijker te navigeren in één dag, het is ook ontegenzeggelijk charmant en een plek die je waarschijnlijk nergens anders ter wereld tegenkomt.

Ligt Brugge in de buurt van Brussel?

Brugge ligt op ongeveer 95 km van Brussel, dus het is relatief dichtbij.

Is Brussel of Brugge duurder?

Vergeleken met andere toeristische hotspots in België is Brugge relatief betaalbaar. Een biertje kost €3, maaltijden beginnen bij €20 en een hotelovernachting kost zelden minder dan €100. Brussel, de hoofdstad van het land, is duurder. Maaltijden liggen meer rond de €25 en een hotel is vaak meer rond de €120.

in Brussel
The Marolles in Brussel

Bezoek je best Brussel of Brugge

Uiteindelijk is de keuze tussen de steden heel persoonlijk. Als je de kans hebt, raad ik je sterk aan om in beide steden een dag door te brengen. Even adembenemend, maar toch zo verschillend. Beide steden belichten een ander deel van de ongrijpbare Belgische cultuur, die een eclectische mengeling is zoals je die waarschijnlijk nergens in Europa zult tegenkomen.

Brugge is een typisch Noord-Belgische stad die efficiënt is. De middeleeuwse, gotische architectuur met haar schilderachtige grachten is al vele eeuwen vrijwel onveranderd gebleven. Het is klein en kan in één dag worden bezocht, hoewel minstens één nacht de beste manier is om de drukte te vermijden.

Brussel straalt een charmante chaos uit en een relaxte sfeer die je zelden in een hoofdstad aantreft. Prachtige Art Nouveau-gebouwen staan tegenover grauwe betonblokken uit de jaren 1950 en neoklassieke herenhuizen. Dit is typisch Brussel. Om Brussel te leren kennen heb je minstens twee dagen nodig, want er is veel te zien in de stad.

MEER REISGIDSEN VOOR BELGIE

BRUGGE: Dagje Brugge
BRUGGE: Duurzame boutique hotels in Brussel
BELGIE: 16 x Slapen in een kasteel in België
BELGIE: Bezoek Hallerbos
BRUSSEL: B&Bs in Brussel
BRUSSEL: Bezienswaardigheden omgeving Brussel
NAMEN: Bezienswaardigheden in Namen

Bruges vs Brussels – Pin
Bruges vs Brussels
Brussels or Bruges

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Caroline Muller

Thanks for dropping in! My name is Caroline, and I am a full-time writer & photographer. With this blog, I hope to harness the power of travel to do good in the world. Think connecting with local cultures, sustainable tourism, and in-depth guides to known and lesser-known adventures. Adventure awaits!

Looking for something?

error: Content is protected !!